Marie-Lore (iBeauty)

09-11-2015 - Marie-Lore (iBeauty)

Tip 23: BTW is best ok


Tip 23: BTW is best ok

​Niemand van ons is een krak in de boekhouding, maar toch zijn we verplicht om ieder kwartaal BTW-aangifte te doen. Zorg er voor dat je administratie in orde is, je zal merken dat het je minder frustraties oplevert en je geen tijd meer verliest aan dit 'saaie' werkje.

​Vanaf het moment dat je klanten behandelt en hen hiervoor aanrekent, maak je omzet. Op deze inkomsten moet je omzetbelastingen in rekening brengen, dit noemen we de BTW. Beschouw van het begin niet alles als inkomen, maar zet een deel apart voor de aankomende BTW-betalingen.

BTW overzicht in jouw dagontvangstenboek

De prijzen van jouw behandelingen zijn voor de klant steeds inclusief 21% BTW, het is dus een onderdeel van de prijs. Voor een behandeling van €50 is je omzet €41.32 en moet je het resterende bedrag van €8.68 afdragen aan de belastingdienst.

Het is handig om elke dag in jouw dagontvangstenboek zowel het omzetcijfer als het BTW bedrag te bewaren. Op die manier heb je onmiddellijk een idee van het te betalen BTW-bedrag.

Let op: bepaalde producten, zoals voedingswaren en bepaalde behandelingen, zoals wellness zijn aan 6% BTW.

Betaalde BTW

Uiteraard maken we als salon ook kosten door zelf dingen aan te schaffen, zoals verbruiksproducten, drank, kosten voor het maken van een website..., hierop betaal je uiteraard zelf BTW, deze kan je dan op jouw beurt terugvorderen.

Gemakkelijke aangifte

Indien het kasboek per dag netjes wordt bijgehouden is BTW-aangifte eenvoudig. Zorg ervoor dat je jouw boekhouder duidelijke overzichten kan bezorgen van zowel je in- en uitgaven.

Binnen iBeauty wordt zowel het kasboek (totalen per dag) als het dagontvangstenboek (gedetailleerd) automatisch opgemaakt. Je krijgt via het Statistieken menu een overzicht van alle ontvangsten. Heb je eens een avond geen tijd, geen probleem, je kan steeds teruggaan in tijd!

Overzichten kunnen eenvoudig opgevraagd worden, per dag, periode, maand, kwartaal, jaar.

Netjes wordt de BTW in aparte kolom weergegeven, zo zie zelf ook meteen de reële omzet.

Bovendien verlies je dagelijks geen tijd meer om het dagontvangstenboek zelf aan te maken, met 1 muisklik en alles staat netjes voor jou en je boekhouder klaar.

Leer meer over de volgende voordelen...