Checklist voor online reserveren


​Je hebt besloten om je klanten zelf de afspraken te laten inboeken, top. Minder telefoons, meer tijd voor je klanten. Meer tijd voor jezelf. Geen eindeloze stroom berichtjes via Mail, SMS, Whatsapp, Messenger,...

Maar voor je online reserveren activeert, geven we nog even een checklist mee om er zeker van te zijn dat alles goed zal gaan.

Controleer je prijslijst

Hier alvast de link naar je prijslijst (opent in apart venster)

Kijk hier zeker het volgende na:

  • Staan alle diensten in je prijslijst?
  • Staat de juiste prijs bij elke dienst? Zo vermijd je discussies met de klant.
  • Staat de juiste tijdsduur bij elke dienst? Dit is erg belangrijk, want een dienst van 0 minuten kan niet worden ingeboekt.
  • Staan de diensten die je niet online wil laten boeken uitgeschakeld? Dat zie je aan het wereldbolicoontje naast de dienst.

Controleer bij wie wat mag geboekt worden

Link naar de teampagina  (opent in apart venster)

Per collega kan je zien wat bij haar of hem mag geboekt worden. Handig als je stagiairs hebt, of als je specialisten in huis hebt voor bepaalde diensten.

Klik per collega op het potloodje om het profiel aan te passen. Onderaan vind je 2 kolommen. De diensten die in de linkerkolom staan mogen geboekt worden bij deze collega, de diensten in de rechterkolom niet. Simpelweg door te klikken op een van de diensten verplaats je deze van links naar rechts of omgekeerd.

Controleer wanneer er bij wie mag geboekt worden

Link naar de werkschema's  (opent in apart venster)

Per collega kan je bepalen wanneer er mag geboekt worden. Niet iedereen heft dezelfde werktijden, dus die flexibiliteit komt goed van pas.

De lijs van werkschema's geeft je de soorten weken die er bestaan. Je hebt bv een werkschema voor collega 'Sofie' die werkt van maandag tot vrijdag, van 9u tot 18u. Je hebt een ander schema voor 'An', mar zij werkt enkel in de voormiddag van 9u tot 13u, en niet op woensdag. Je kan dus per type week een apart schema opmaken. Bij de teampagina (onder het planningicoontje) dien je dan per week van het jaar aan te duiden wie wanneer welk schema volgt.

Kijk even de algemene instellingen na

Link naar de instellingen voor online reservatie  (opent in apart venster)

Een overzicht van al deze instellingen vind je hier.


Leer meer over de volgende topics...