Starten met iBeauty


​Je hebt je geregistreerd, wat nu? Hieronder vind je de beste tips om meteen alles te halen uit iBeauty.

De volgende items gaan we doornemen:

Kies de juiste browser

Korte inleiding: Een browser is een programma waarmee websites bezoekt, muziek beluistert, bankzaken regelt, maar dus ook webapplicaties, zoals iBeauty.

Er zijn verschillende browsers, maar de meest bekende zijn Internet Explorer (Microsoft), Safari (Apple), en Chrome (Google).

We raden je aan om Chrome te gebruiken. Deze browser werkt perfect op Mac en PC, en is volgens ons de beste en snelste van allen. Je kan Chrome hier downloaden. Chrome installeren na download is een makkie, maar hier toch even de te volgen stappen.

Vul de algemene informatie van je salon aan

Deze vind je bij Instellingen/Salon.

Hier kan je de algemene gegevens aanvullen. Niet alles is verplicht, maar idealiter vul je dit zeker aan:

  • Logo salon
  • Naam salon
  • Adres
  • Email
  • GSM of telefoon
  • Website (bv www.ibeauty.be)
  • Social media kanalen (Vul hier ook het volledige adres in, www.facebook.com/..., niet enkel de naam van je salon)

Vergeet onderaan niet op te slaan ;-)

Bepaal je openingsuren

De openingsuren zijn vooral belangrijk wanneer je online reservaties wil toelaten. Het is trouwens enkel binnen deze uren dat je klanten kunnen gaan boeken. De uren die je instelt komen overeen met de witte vlakken die je in de agenda ziet. Bij het registreren zijn er, als voorbeeld, enkele uren vastgelegd. Deze vind je terug onder Instellingen/Werkschema's, en kan je aanpassen naar je eigen wensen.

Bepaal de teksten voor de afspraakbevestiging

Bij het maken van een afspraak, maar ook 24u voor de effectieve afspraak, wordt er telkens een mailtje verstuurd naar jouw klant. De tekst in deze mails kan je zelf aanpassen. Je vindt deze bij Instellingen/Talen. Om de Nederlandse teksten aan te passen, klik je op het potloodje naast 'Nederlands'. Daar zie je verschillende links naar de teksten. Klik op 'Afspraakbevestigingen', en pas de teksten aan naar jouw wensen en persoonlijke stijl.

Kies de merken waarmee je werkt

In de Grow versie van iBeauty kan je ook de stock van je producten bijhouden, dit zowel voor verkoop als voor verbruik/cabine.

Een eerste stap hierin is het aangeven van de merken die je in je gamma hebt. Ga hiervoor naar Assortiment/Merken. Rechts boven klik je op 'Merk toevoegen'. Je kan dan uit een ruime lijst van merken kiezen.

Moest jouw merk er niet tussen staan, stur dan even een mailtje naar [email protected], we voegen dan meteen jouw merk toe.


Leer meer over de volgende topics...