Voorkom annulaties

Voorkom annulaties

Geen enkel salon vindt annulaties of no-shows leuk. Toch komen verschillende salons hier dagelijks mee in aanraking. Annulaties of no-shows zullen altijd bestaan, je kan het aantal wel proberen te verminderen.

  • Stuur een bevestiging- en herinneringsmail

    iBeauty stuurt automatisch een bevestigingsmail en herinneringsmails van de gemaakte afspraak. Klanten worden op een eenvoudige manier herinnerd aan hun afspraak waardoor 'vergeten' afspraken worden beperkt.
  • Stuur een herinnering per SMS

    Naast het feit dat niet alle klanten een e-mailadres in gebruik hebben, kan het versturen van de herinnering per SMS een grotere impact hebben dan per mail. Het is mogelijk om de SMS enkel te versturen naar een aantal klanten, zo kan je het aantal SMS'en beperken. Wil je graag gebruik maken van de SMS functie, dan activeren we dit met plezier.
  • Probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen

    Door bij te houden wanneer een afspraak geannuleerd wordt en welke klant vaak annuleert, kan je aan de hand van deze informatie actie ondernemen. iBeauty voorziet je van gedetailleerde informatie rond annulaties en no-shows, zo kan je hier op inspelen!Overzicht van klanten die hun afspraak nagekomen, geannuleerd hebben of niet zijn komen opdagen. Een lijst van klanten kan opgevraagd worden. Zet voor deze klanten de SMS functie aan!

 

Grafiek van het aantal annulaties en no-shows per maand.

 

Grafiek van de gemiste omzet door no-shows

Leer meer over de volgende topics...