Marie-Lore (iBeauty)

16-05-2016 - Marie-Lore (iBeauty)

Tip 49: haal meer uit je verjaardagsbericht


Tip 49: haal meer uit je verjaardagsbericht

In tip 2 kan je lezen dat het uitsturen van verjaardagsmails een efficiënte marketing tool is om jouw klanten te belonen voor hun loyaliteit of slapende klanten weer attent te maken op jouw diensten. Zorg dat je een goede attractieve verjaardagsmail verstuurt met deze tips.

Laat jouw verjaardagsbericht niet overkomen als een verkooppraatje, maar zorg voor een originele en oprechte verjaardagsmail met acties waarbij de klant zich 'verwend' voelt.

Personaliseer je verjaardagsmail

Zorg dat jouw verjaardagsmail gepersonaliseerd is. Dit doe je door de naam van de klant te gebruiken in de aanhef. Zo wordt het persoonlijke gehalte van de e-mail een manier om oprecht interesse te tonen in jouw klanten, de loyaliteit op te drijven en te zorgen dat ze naar jouw salon terugkomen met jouw verjaardagsmail!

Kies voor een commercieel getinte mailing

Klanten zien graag het voordeel dat zij genieten ten opzichte van andere personen. Het is dus zeker niet slecht om je verjaardagsmail commercieel getint te maken.

Kies voor korting

Een leuke korting op een dienst of product zal zeker gesmaakt worden. Klanten komen vaak voor een specifieke dienst die je aanbiedt of hebben hun favoriete producten. Op die manier krijgen ze op hun vertrouwde behandeling of product een mooie korting. De korting kan gegeven worden zowel in percent als bedrag.

Kies voor waarde

Geef je liever een geschenk van waarde dan kan je kiezen om een bepaalde behandeling of cadeau gratis aan te bieden.

Kies voor een behandeling die niet lang duurt en waar voor en na duidelijk zichtbaar is.  Best zorg je ervoor dat er geen nabehandeling nodig is, anders voelt de klant zich ongewild gebonden aan meerdere behandelingen en dat het is niet de bedoeling dat ze zich nadien beklagen over jouw verjaardagscadeau.

Kies voor informatie

Naast jouw diensten en producten, kan je jouw klant nog veel meer bieden. Stuur hen een informatieve verjaardagsmail waarin je hen bijvoorbeeld informatie verleent hoe je make-up aanbrengt, of je gelaat thuis goed verzorgt...

Schenk aandacht aan de mailing

Schenk zeker aandacht aan hoe de mail is opgemaakt:

- Gebruik een onderwerp die de aandacht trekt (70% opent gebaseerd op het onderwerp!)

- Bied een duidelijke, persoonlijke en attractieve korting of cadeau

- Vergeet zeker niet te vermelden tot wanneer het aanbod geldig is en de eventueel andere voorwaarden

- Wat te doen: schrijf een korte duidelijke regel waarin je precies vermeldt wat de klant moet doen om te kunnen genieten van hun verjaardagsvoordeel

- Plan op regelmatige basis in jouw agenda een moment om de verjaardagspromotie te overzien en indien nodig aan te passen

Binnen iBeauty worden verjaardagsmails volledig automatisch uitgestuurd, wordt de mail gepersonaliseerd en kan je te allen tijde jouw promotie aan passen. Het is een van de meest geliefde functies zowel voor salons als eindklanten!

Leer meer over de volgende voordelen...