Marie-Lore (iBeauty)

28-03-2016 - Marie-Lore (iBeauty)

Tip 42: Start jouw werkweek met succes


Tip 42: Start jouw werkweek met succes

​De eerste dag van de werkweek is dé belangrijkste dag van de week, het bepaalt onbewust de rest van jouw week. Enkele tips om deze dag zo smooth mogelijk te laten verlopen.

​1. Sta vroeg op

Ga tijdig naar bed de dag voor jouw werkweek start en probeer die snooze knop te mijden!

2. Sport

Sporten is gezond en maakt endorfine vrij, die voor jouw goede humeur zorgt. Geen tijd om te sporten? Probeer eens een kort eindje te wandelen en let daarbij goed op jouw ademhaling. Je zal het snel merken, het helpt!

3. Neem een gezond ontbijt

Neem een gezond en evenwichtig ontbijt, het helpt jouw door de dag, zonder dat je maag begint te grollen, nog voor het elf uur is.

4. Ruim op

Heb je ergens een vrij moment tijden jouw behandelingen, ruim op! Een netjes opgeruimd salon, helpt stress te verminderen en maakt werken gewoonweg aangenamer!

5. Ga wat vroeger

Tijdig in jouw salon zijn, heeft enkel voordelen. Het geeft je de nodige tijd om alles netjes voor te bereiden en niet holderdebolder aan de slag te gaan met jouw eerste klant. Het geeft je de tijd om te overlopen welke klanten je deze week behandelt en welke 'belangrijke' opmerkingen je hierover hebt genoteerd.

6. Lach

Zorg dat je ook deze dag start met een lach. Over 'De kracht van de lach' kan je meer lezen in Tip 7.

7. Durf nee te zeggen

Die eerste werkdag, kan het zijn dat jouw telefoon roodgloeiend zijn. Klanten die absoluut deze week nog een nieuwe afspraak wensen, of hun afspraak willen verzetten, leveranciers die je nieuwe producten voorstellen... Ga bewust om met elke vraag en probeer ook vandaag wat vaker nee te zeggen. In Tip 17 vind je hier meer over.