Marie-Lore (iBeauty)

08-03-2016 - Marie-Lore (iBeauty)

Tip 40: haal alles uit je Facebookpagina


Tip 40: haal alles uit je Facebookpagina

Iedereen wil uiteraard zoveel mogelijk uit zijn Facebookpagina halen, maar hoe ga je nu juist te werk? De juiste content op het juiste moment is alvast een gouden regel. Posts plaatsen met de juiste inhoud op het juiste moment, helpt immers om ze een niveau hoger te tillen en zo meer te bereiken. Enkele tips!

Kies één leidraad

Alvorens zomaar in het wilde weg te beginnen posten, is het raadzaam om even stil te staan welke type posts aan jou besteed zijn. Het is immers aan te raden om consistent te zijn in de manier van posten. Je fans weten op die manier wat ze kunnen verwachten en daarnaast bepaalt de manier van posten het beeld van jouw salon. Plan je posts daarom op voorhand in, op die manier maak je ze allemaal op en kan je nagaan of ze wel allemaal op elkaar zijn afgestemd.

Maak groepen aan en target je posts

In tip 37 werd het belang van doelgerichte marketing aangehaald. Voor je facebookposts geldt dit uiteraard ook. Hoe meer je publiek zich voelt aangetrokken tot wat je te vertellen hebt, hoe sneller ze zullen reageren. Deel je klanten in op basis van leeftijd, geslacht, interesses... en pas je content aan aan de doelgroep van je post. Tijdens het posten kan je op het doelgroepsymbool klikken. Let op: is het symbool niet zichtbaar, dan dien je dit aan te vinken in jouw instellingen menu / Doelgroep voor nieuwsoverzicht en zichtbaarheid van berichten.

Zorg voor up to date content

Zorg dat je regelmatig iets op je pagina post, hoe recenter jouw berichten, hoe meer je bezoeker erin geïnteresseerd blijven. Zorg zeker voor voldoende variatie, zodat je bezoekers zich niet gaan vervelen en merken dat je hen ook echt iets te vertellen hebt. Speel in op belangrijke gebeurtenissen of publiceer op regelmatige tijdstippen tips & tricks, waarmee ze thuis aan de slag kunnen. Vergeet niet zo snel mogelijk te antwoorden op vragen of reacties, zo toon je dat je actief met hen begaan bent.

Boost je posts

Is het jou al opgevallen dat je posts kan boosten? Boosten is dan ook de gemakkelijkste manier op al je 'fans' te bereiken. Om zoveel mogelijk uit je budget te halen, is het aangeraden om je posts die het beste werken, te boosten. Klik voor het boosten op 'bericht promoten'. Dan heb je de keuze om dit te doen onder je bestaande fans of onder potentiële klanten die je pagina nog niet leuk hebben gevonden. Het boosten is mogelijk aan een lage kostprijs en is zeker de moeite om uit te proberen!

Zet promoties en kortingen in de kijker

Exclusieve kortingen en promoties posten op je pagina, helpt uiteraard om het aantal likes naar omhoog te halen. Gebruik dus je pagina om je huidige aanbiedingen in de kijker te zetten. Promoot de producten waarvan je weet dat je klanten er van houden en zorg eventueel dat je kan linken in jouw post naar de pagina op je website waar je wat meer informatie kan geven (of waar ze het product kunnen aankopen)

Laat je berichten stralen

Hecht belang aan hoe je posts eruit zien. Zorg altijd voor een goede, werkende combinatie van tekst en foto, zodat de boodschap in één oogopslag duidelijk is. Vraag foto's aan jouw leveranciers, deze zijn professioneel en van goede kwaliteit, waardoor je posts klasse uitstralen. En vergeet zeker de Call-to-action niet (spoor je klanten aan om actie te ondernemen).

Bekijk je statistieken

Door op regelmatige tijdstippen je statistieken te bekijken, krijg je informatie over welke posts wel en welke niet werken, alsook hoe je doelpubliek eruit ziet. Voor je doelpubliek is het belangrijk om niet enkel naar het profiel van je fans te kijken, maar naar alle betrokken personen. Op die manier krijg je een duidelijk overzicht van welk publiek jouw pagina leuk vindt en je salon volgt. Aan de hand van deze informatie kan je dan weer gerichter jouw posts opmaken.

Wil je nog meer weten over het beheer van een facebookpagina? Schrijf je dan zeker in voor de Beauty Boostcamp, die zal doorgaan op woensdag 27 april in de Coach in Antwerpen. 

Tijdens de Boostcamp zal er tijd worden vrijgemaakt om dit topic te bespreken. Mail ons en je plaatsje wordt gereserveerd. Kostprijs leden: €25 - niet leden: €50