Marie-Lore (iBeauty)

12-01-2016 - Marie-Lore (iBeauty)

Tip 32: maak nu je marketingplanning


Tip 32: maak nu je marketingplanning

​In tip 25 hadden we het nog over hoe slim plannen, minder stress met zich meebrengt. Tijd dus om je marketingkalender van 2016 alvast op te maken!

​Toegegeven, het lijkt wel of we om de haverklap moeten klaarstaan met promoties en giveaways, want elke maand is er wel iets te doen. Toch blijft het belangrijk om bepaalde activiteiten of feestdagen, als marketing doeleinden te gebruiken om er zo voor te zorgen dat je klanten trouw blijven en je nieuwe klanten kan aanwerven.

Wil je niet voor verrassingen komen te staan, dan is het aan te raden om je marketingplanning voor 2016 nu al op te maken. Denk na over de activiteiten waar je wil aan meedoen, kijk hiervoor best ook naar de activiteitenkalender van je buurt. Bepaal op voorhand welke promotie je wil aanbieden. Kijk eens naar onze tip 21 en zorg ervoor dat je een gezonde korting geeft, waaraan je als salon nog steeds wint.

Wat moet je plannen en hoe ga je te werk?

  • Noteer alle belangrijke data per maand en activiteiten en beslis op voorhand welke je wil meedoen.
  • Bepaal of je in het salon aanpassingen wil doen: denk bijvoorbeeld aan rode hartjes voor valentijn. Zorg dat je een budget opmaakt dat je wil spenderen aan bijvoorbeeld decoratie of eventuele giveaways.
  • Maak een kort nieuwsbericht voor je website, dat je kan gebruiken ter bekendmaking van het evenement.
  • Maak een nieuwsbrief enkele maanden voor de activiteit aan en verstuur deze naar jouw klanten, eventueel kan je tegen de effectieve datum nog eens een herinnering uitsturen.
  • Vergeet niet tijdig te posten op je social media. Op jouw facebookpagina kan je trouwens een event op voorhand aanmaken en pas later automatisch laten posten, handig!
  • Bedenk of je marketing materiaal nodig hebt zoals flyers, giveaways..., begin hier dan ruim op tijd aan, zodat je geen last-minute fouten maakt door stress.
  • Promotie: bepaal op voorhand welke promoties je wil geven per event.

Er zijn verschillende marketingplanners die je kan aanschaffen om het werk te vereenvoudigen en ervoor te zorgen dat alles netjes gepland blijft.

Zo kan je voor slechts €9.95 een fantastische marketingkalender aanschaffen van Vicky Vermeiren, hoe handig is dat! Bekijk hier wat het juist inhoudt en start met jouw marketingplanning. Op die manier geniet je dit jaar van elk evenement zónder stress.