Marie-Lore (iBeauty)

29-12-2015 - Marie-Lore (iBeauty)

Tip 30: Zet je cadeaubonnen in de kijker.


Tip 30: Zet je cadeaubonnen in de kijker.

‚ÄčKerstmis, Nieuwjaar, Valentijn, verjaardagen, zomaar: reden genoeg om een cadeaubon te kopen. Zet ze daarom in de kijker!

Klanten weten wel dat ze cadeaubonnen kunnen kopen, maar het wordt gewoonweg vaak vergeten. Cadeaubonnen zijn nochtans fantastisch om te geven en te krijgen. En zeker als last minute een perfecte aanbeveling!  Maar ook voor jouw heeft de verkoop van een cadeaubon voordelen. Denk maar aan het onmiddellijke ontvangst voor jouw salon, en de gratis reclame voor nieuwe klanten die de bon in ontvangst mogen nemen. Maar hoe verkoop je nu zonder al te pushy over te komen?

Last minute

Iedereen heeft wel eens een last minute cadeau nodig: zorg ervoor dat de aankoop van een cadeaubon duidelijk zichtbaar op jouw website, cadeaubonnen worden het vaakst online en last minute aangekocht. Tip: zorg ervoor dat de klant de bon zelf kan uitdrukken, zo hoeft hij zelf niet meer tot bij jouw in het salon te komen.

Het oog wil ook wat

Goed, we weten wel dat we een cadeaubon mooi moeten verpakken, want het oog wil immers ook wat. Er zijn een heleboel leuke verpakking op de markt, maar misschien geef je liever een gepersonaliseerde verpakking en ga je helemaal voor een DIY (do-it-yourself) projectje. Zorg ervoor dat de verpakking een streling wordt voor het oog en de net dat ietsje meer, door bijvoorbeeld wat staaltjes mee te geven. Vergeet ook de mannen niet, maak voor hen een iets stoerder pakje!

Promoties

Zet ook af en toe je cadeaubonnen te koop aan speciale voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan de give-away kortingbon, waarbij bij aankoop van een cadeaubon eentje aan verminderde prijs ontvangen. De bedoeling is dat ze de bon doorgeven aan vrienden, kennissen of familie. Op die manier maak je kans om nieuwe

klanten te verwelkomen! Of geef een extra dienst cadeau: gratis behandeling of product.

In the picture

Zet je cadeaubonnen op allerlei mogelijke manieren in de kijker: zowel in je salon als er buiten. Vermeld het op jouw facebookpagina, je website, zorg voor een mooie affiche of voorbeeldpakje en zet deze op je toog. Denk daarbij een outside the box: door bijvoorbeeld ook de mannen in de kijker te zetten.