Marie-Lore (iBeauty)

21-12-2015 - Marie-Lore (iBeauty)

Tip 29: maak je salon ‘Selfie’ proof


Tip 29: maak je salon ‘Selfie’ proof

​Tegenwoordig zijn 'Selfies' hotter dan hot. En ook voor jouw salon kan een selfie leiden tot nieuwe klanten. Hoog tijd dus om de trend te volgen en je salon te voorzien met een selfie-hoekje.

Referenties van klanten blijven zeer belangrijk om nieuwe klanten aan te trekken. En er is geen betere bevestiging van de tevredenheid van je klanten door gebruik te maken van een foto, waarop ze met een stralende glimlach poseren! Helemaal hip zijn foto's die de klant van zichzelf neemt: de zogenaamde 'Selfies'. Meestal worden deze gepost op social media, en komt jouw salon in de kijker bij een groot aantal potentieel nieuwe klanten. In plaats van deze hype te mijden, kan je er beter een marketingstrategie rond opbouwen door je klanten uit te nodigen in jouw salon selfie booth!

Selfie proof

Geef toe, als er een business aanzet tot het nemen van selfies dan is het wel de beauty-sector! Men voelt zich immers, na een kappersbeurt of gelaatsverzorging, weer helemaal stralen: tijd om dit dus te delen met al hun vrienden. Zorg voor een mooie sticker van je logo en bevestig deze op een grote mooie egale muur. Selfies verzekerd!

Selfie promo

Waarom geen promotie koppelen aan het hele selfie gebeuren? Geef hen een leuke attentie of promotie bij het taggen van je salon en vergeet nadien zeker de post niet de delen op je eigen Facebookpagina, Instagram, Twitter...

Selfie booth

Wil je nog een stapje verder gaan, maak dan je eigen Selfie-hoekje in jouw salon. Best dat je een hoekje inricht speciaal voor het nemen van een selfie. Je klant voelt zich stralend, dus waarom geen selfie nemen en delen met de rest van de wereld?  Op zich hoeft zo een hoekje niet veel decoratie te bevatten. Het kan zo simpel zijn als een nette achterwand, eventueel in een kleur die past bij de inrichting van je salon of waarom niet kiezen voor een leuk behangpapier. Zorg dat je logo netjes in beeld komt en vermeld 'Neem hier je selfie'!

Hoe ga je nu te werk?

Kom zeker onze iBeauty stand bezoeken tijdens estetika en ontdek er de iBeauty PhotoWall. Hierop vind je een heleboel foto's van onze klanten, prospecten... maar mag je gerust even tijd maken voor een Selfie, alleen, met je vriend, vriendin of waarom niet samen met ons!

Hieronder vind je enkele voorbeelden van een eigen selfie booth, die je ook eenvoudig zelf kan maken: meer info.

Leaves and Twine