Marie-Lore (iBeauty)

14-12-2015 - Marie-Lore (iBeauty)

Tip 28: plan meer afspraken voor januari


Tip 28: plan meer afspraken voor januari

​Ongetwijfeld is de maand december een drukke periode voor elk schoonheidsinstituut, maar zorg ook dat je agenda voor januari gevuld blijft. Hier alvast enkele marketing ideeën.

​1) Geef last minute korting op een cadeaubon

Geef net voor Kerstmis een korting op een cadeaubon, dit slechts 1 dag! Stuur een nieuwsbrief uit, post het op facebook en vermeld zeker dat het gaat om toch wel een zeer uitzonderlijke promotie. Zet er nog even bij dat het de ultieme kans is voor diegene die nog op zoek zijn naar een last minute geschenk.

Op deze gekozen dag, kan je 2 cadeaubonnen aanbieden voor de prijs van 1. Zorg ervoor dat deze bonnen enkel geldig zijn in de maanden januari en februari. Zo worden deze 'kalmere' maanden zeker opgevuld.

2) Nieuwjaartje zoete...

Iedereen wil stralend het nieuwe jaar inzetten. Zorg dus voor een aantrekkelijke nieuwjaarspromotie en zet deze goed in de kijker. Zo kan je mini arrangementen aanbieden inclusief make-up. Vraag je klanten op voorhand hun afspraak te boeken en werk desnoods wat extra door. Zo wordt het aftellen naar nieuwjaar voor jou het optellen van inkomsten!

3) Early birds

Geef een korting voor 'early birds'. Klanten die in december een afspraak plannen voor de maanden januari en februari, kunnen genieten van een korting of promotie. Maak duidelijk dat de actie enkel geldig is voor vroegboekingen.

4) Eentje voor jou, voor jou en voor jou

Geef tijdens de maand december jouw klanten een give-away kortingbon, geldig voor januari. De bedoeling is dat ze de bon doorgeven aan vrienden, kennissen of familie. Op die manier maak je kans om nieuwe klanten te verwelkomen!

5) Like, share & jij wint (klanten)

Het werkt: de like & share acties op facebook. Dus waarom hier zelf niet mee van genieten? Doe en like en win actie en zet onmiddellijk de verschillende lopende acties in de kijker. Zorg er wel voor dat naast de like & share, een duidelijke call to action staat!