Marie-Lore (iBeauty)

01-12-2015 - Marie-Lore (iBeauty)

Tip 26: Merry Xmas - Happy New Year


Tip 26: Merry Xmas - Happy New Year

De dagen worden stilaan kouder en de eerste kerstbomen met gezellige lichtjes worden gespot. Hoog tijd dus om na te denken over hoe je jouw kerst- en nieuwjaarswensen wil overbrengen!

HOE?

Er zijn verschillende manieren om jouw wensen over te brengen: via Facebook, nieuwsbrief, per post...

Beslis op voorhand welke kanalen je wil gebruiken. Gebruik je ze graag allemaal, zorg dan voor uniformiteit.

Facebook

Wist je dat je via Facebook kan beslissen wanneer een post mag geplaatst worden? Zo kan je netjes alles op voorhand klaarzetten. Klik hiervoor op 'Stel een datum en tijd in voor je bericht' en bepaal zelf het moment van je post.

Nieuwsbrief

Verstuur je wensen per nieuwsbrief. Met iBeauty doe je dit lekker eenvoudig én volledig gratis!

Per post

Wil je nostalgisch uit de hoek komen, dan kan je kiezen om een 'echte' kerstkaart te versturen per post.

Wist je dat je in iBeauty een export van je klantenbestand kan doen, zodat je de adressen kan uitdrukken op etiketten, dan hoef je deze alvast niet te schrijven! Ga hiervoor naar het klantenoverzicht en klik op het excel icoon, bewaar het document op jouw systeem. Bekijk hier stap voor stap hoe je de export kan doen en hoe je in word etiketten kan aanmaken.

WAT?

Beslissen dat je 'iets' wil doen, is eenvoudig, maar 'wat' is net dat ietsje moeilijker. Op het net kan je een heleboel inspiratie opdoen, je vindt er zelfs bepaalde services terug waar je zelf 'kaarten' kan personaliseren. De moeite waard om even rond te snuisteren.

Logo

Zorg dat je logo van goede kwaliteit en duidelijk zichtbaar is en netjes geïntegreerd wordt in het design.

Boodschap

Kies voor een boodschap waarin de klant jouw salon herkent.  Vermijd een verscheidenheid aan lettertypes en zorg ervoor dat ze duidelijk leesbaar zijn. Eventueel kan je opteren voor een inspirerende winterse quote.

Design

Laat het design samengaan met jouw huisstijl. Heb je een modern interieur, ga dan voor een strak design. Eerder klassiek, dan kan je kiezen voor nostalgie. Zorg wel dat de resolutie van de foto / artwork voldoet, gebruik geen overvloed aan kleuren of schreeuwerige achtergronden, zodat professionaliteit primeert.

WANNEER?

Nu want het is inderdaad hoog tijd!