Marie-Lore (iBeauty)

24-11-2015 - Marie-Lore (iBeauty)

Tip 25: plan slim, verminder stress


Tip 25: plan slim, verminder stress

​Met de drukke eindejaarperiode voor de boeg, wordt goed plannen een must. Daarom hier alvast enkele tips die helpen jouw taken goed in te plannen en stress te verminderen.

  • Voldoende ruimte: Werk met een overzichtelijke agenda. Noteer hier je concrete taken en afspraken en voorzie voldoende ruimte voor onverwachte zaken: zoals een afspraak die uitloopt, iemand die wat later toekomt. Deze extra tijd buffert de stressmomenten in een dag.
  • Prioriteit:

    Maak een onderscheid tussen wat belangrijk en wat minder belangrijk is en stel zo je prioriteiten op.

  • Planning:

    Op voorhand weten we al van een aantal taken dat ze ons te wachten staan. Wacht niet tot het laatste moment om alle taken uit te voeren, maar maak op voorhand een haalbare planning. Stock opmaken? Voorzie hiervoor dan nu al voldoende tijd. Wil je jouw kerstwensen per post versturen, maak je kaarten en enveloppen ruim op voorhand aan, zodat je het moment zelf hier geen tijd aan hoeft te spenderen.

  • Geef uit handen:

    Je hoeft niet per se alles zelf te willen doen. Er zijn genoeg helpende handen in je omgeving waar je waarschijnlijk beroep op kan doen. Vraag het tijdig, zodat ook zij hun planning hierop kunnen aanpassen.

  • Relax:

    Tegenwoordig werken we steeds langer en intensiever, vaak zonder pauze. Toch zijn deze pauze cruciaal voor het herwinnen van concentratie. Zowel fysiek als mentaal hebben we dit nu eenmaal nodig. Plan je pauze in en neen, op dat moment is het niet nodig om het to-do lijstje boven te halen, maar doe eens het volgende:

    01. DANS VROLIJK 02. WANDEL TRAAG 03. PRAAT BLIJ 04. ZING LUID 05. ADEM VRIJ 06. DROOM MOOI 06. KNUFFEL ZACHT 07. EET LEKKER 08. LUISTER GOED 09. DOE GEK 09. LACH PRACHTIG

Leer meer over de volgende voordelen...