Marie-Lore (iBeauty)

18-12-2015 - Marie-Lore (iBeauty)

Kopie van online gemaakte afspraken - Cadeaubonnen

Feature Friday #16 - Kopie van online gemaakte afspraken - Cadeaubonnen


Feature Friday #16 - Kopie van online gemaakte afspraken - Cadeaubonnen

Vanaf nu kan je ervoor kiezen om een kopie van elke online gemaakte afspraak in je mailbox te ontvangen. Wanneer men met een cadeaubon afrekent, wordt deze netjes verrekend.

​Kopie per mail van online gemaakte afspraken

Het is mogelijk om in het instellingen menu aan te vinken dat je van elke gemaakte online afspraak een kopie wil ontvangen van de bevestigingsmail op een door jou gekozen mailadres. Wanneer er een nieuwe afspraak online gemaakt wordt, zal dit dus vanaf nu ook gewoon in jouw mailbox verschijnen. Op die manier gaat er geen enkele gemaakte afspraak ongemerkt voorbij en wordt afspraken beheren alweer een stukje eenvoudiger!

Hoe ga je te werk?

Ga naar het Instellingen menu dat je bovenaan in de zwarte balk kan terugvinden. Ga naar het tabje Applicatie. Zorg ervoor dat het vakje E-mail bij ontvangen online reservatie naar volgend mailadres is aangevinkt en geef een geldig adres in waarop je de mails wenst te ontvangen. Vanaf nu ontvang je een kopie van elke online gemaakte afspraak.

Netjes verrekenen van cadeaubonnen

Wanneer een klant afrekent met het gebruik van een cadeaubon, zal dit verrekend en genoteerd worden, telkens men een betaling met een cadeaubon doet komt er een extra lijntje bij in het dagoverzicht. Zodat het duidelijk wordt dat men afrekent met een bon die voordien betaald geweest is. 

Hoe ga je te werk?

Zorg ervoor dat het bedrag van de cadeaubon wordt ingegeven bij afrekenen. Automatisch wordt het nog te betalen, of te goed bedrag berekend.

Wanneer je het dagontvangstenboek opent, zal je merken dat er een extra regel is toegevoegd met het bedrag betaald met de cadeaubon.

Dit bedrag wordt niet verrekend als inkomsten, vermits de inkomsten eerder ontvangen zijn. Zo zie jezelf en de boekhouder duidelijk welke ontvangsten je die dag hebt en hoe ze betaald werden.

Leer meer over de volgende voordelen...