Marie-Lore (iBeauty)

10-07-2014 - Marie-Lore (iBeauty)

Locaties


Gebruik de Locatie functionaliteit om verschillende behandelingsruimten te definiëren. Op die manier wordt het nog eenvoudiger om behandelingsruimten en personeel in de agenda's te beheren.

Een salon bestaat vaak uit verschillende behandelingsruimten. Bijvoorbeeld: manicuretafel, massagetafel, maar ook zonnebank of afslankingscabines. Elke ruimte heeft zijn specifieke benodigdheden voor het uitvoeren van een bepaalde behandeling.

Binnen iBeauty is het mogelijk om deze verschillende ruimten onder te brengen in 'Locaties'.

Om ervoor te zorgen dat het in de agenda duidelijk is welke locatie in gebruik is, wordt er gewerkt met verschillende kleuren per locatie.

In het week en dagoverzicht zie je dan zo meteen of je nog op deze ruimte kan boeken.

De Locaties kan je zelf toevoegen in het 'Instellingen' menu, onder de tab 'Locaties'.

Klik op 'Locatie toevoegen', benoem de locatie en klik op het kleurenveld om de kleur te wijzigen.

Locaties
Alle Locaties en hun kleurkeuze kunnen onderaan in de agenda teruggevonden worden.

Wist je trouwens dat je voor elke agenda een default locatie kan aanduiden? Handig toch als een bepaalde schoonheidsspecialiste in dienst is die enkel of voornamelijk in 1 ruimte werkt?

Ga naar het menu 'Instellingen' en klik op de tab 'Agenda'. Bewerk de agenda door te klikken op het potlood icoon en kies de standaard locatie d.m.v. het dropdown menu.

Vanaf nu wordt voor deze agenda de afspraak per default gemaakt op de geselecteerde locatie.

TIP: Werk je op verplaatsing? Dan kan je voor elke buitenhuise locatie een nieuwe locatie opmaken en toch maar 1 agenda gebruiken!

Leer meer over de volgende voordelen...