Michel Smekens (iBeauty)

12-08-2015 - Michel Smekens (iBeauty)

Je hebt altijd een keuze!


Je hebt altijd een keuze!

​Heb je een schoonheidsinstituut op zelfstandige basis? Dat wil zeggen dat je ondernemer bent! En ondernemen gaat altijd gepaard met keuzes maken.

Mijn visie is dat ondernemen altijd gepaard gaat sterktes en zwaktes. Met vallen en opstaan. Misschien leg ik het wel heel simplistisch uit maar ik geloof dat je een succesvolle onderneming kunt creëren door het nemen van de trap ipv de lift.

Deze woorden deel ik regelmatig op mijn Facebook pagina in de hoop dat dit binnenkomt bij de ondernemende schoonheidsspecialisten. Stel je voor je komt in een grote inkomhal en je moet naar boven… stel jezelf de vraag;

Neem ik de lift? Toch het gemakkelijkste? Het minst vermoeiende… (eerlijk, ik denk dit altijd als ik de keuze heb tussen de lift of de trap ;-)).

Of verkies ik de trap? De trap is met momenten best wel lastig, als je niet in conditie bent begint je ademhaling al wat sneller te gaan, of je hebt toevallig ongemakkelijke schoenen aan, je weet als je boven komt dat je buiten adem bent… allemaal excuses om de trap niet te nemen…

Toch adviseer ik om de trap te nemen (en ik verplicht mezelf om  wanneer dan ook de trap te nemen). Oke, de lift is gemakkelijker. Dit geef ik grif toe, maar je mist ook wel heel veel. Vind je niet? Misschien kan je met de trap wel heel wat meer zien van het mooie gebouw of van de buitenkant, je werkt mee aan je gezondheid als dit je toelaat, maar het grootste voordeel? Het gaat op je eigen ritme! Ondernemen gebeurt ook op een ritme, op jouw ritme!

De allergrootste valkuil die je als ondernemende schoonheidsspecialiste kunt maken is om te snel te gaan. Je wilt zo graag die lift instappen  om snel boven te zijn, lees om het snelste succes en omzet te hebben. Oké, das belangrijk en noodzakelijk.

De boodschap die ik hier mee wil geven is;

Door de trap te nemen op je eigen ritme creëer je zelf je succes! Je creëert een unieke onderneming die vertrekt vanuit jouw eigenheid, jouw authenticiteit! Het is vaak een overroepen woord authenticiteit. En velen stellen me wel eens de vraag van; wat is dat nu eigenlijk authenticiteit? Wel, ik deel graag mijn mening wat een authentieke persoon en of onderneming voor mij betekent: dat je altijd vertrekt vanuit je zelf. Je instituut of welke onderneming je ook maar hebt, dat je altijd gaat handelen vanuit je eigenheid, vanuit wie jij werkelijk bent. Ik ken schoonheidsspecialisten die een prachtige en succesvolle beauty business hebben omdat ze handelen vanuit hun eigenheid. Ook al passen ze volgens de maatschappij niet binnen het plaatje van ‘schoonheidsspecialiste’. Ze handelen vanuit hun gevoel! Vanuit hun passie en talent. Als je deze ingrediënten samen mixt kom je tot een prachtige emulsie. Je bekomt een instituut of een onderneming vanuit je kernwaarden. Geloof me, dit kan niemand kopiëren! Jouw concept wel, maar je eigenheid? Nee hoor! Die is uniek. Jij bent UNIEK!

Door de trap te nemen bewaar je je natuurlijke ritme zonder de zaken te forceren. Je leert, je ervaart, je geniet. Oké, je kunt van de trap vallen. Ik zal je zelfs verklappen dat ik dit jaar nog serieus gevallen ben. Pijnlijk was het! Maar het leerproces, de inzichten, de ervaring, de openbaring hebben me zoveel meer gegeven, dat ik nu dankbaar ben! Het was het mooiste wat er binnen mijn business kon gebeuren. Het inzicht was én is nog steeds dat alles moet vertrekken vanuit mijn eigenheid. Vanuit mijn authenticiteit. Een levensles die mij zoveel rijker maakt. Niet alleen als ondernemer, maar ook als mens. Als ik had gekozen om met mijn onderneming de lift in te stappen en regelrecht naar de ‘penthouse’ te gaan was ik gegarandeerd gecrasht met alle gevolgen vandoen?

Je eigen ritme volgen geeft succes!

Door je eigen ritme te volgen creëer je je eigen succes met rendement. Je hoeft niets te forceren… de tijden veranderen, mensen veranderen… gewoon heel het universum is in verandering. De beste en succesvolle ondernemingen zijn diegene die elke dag opnieuw de trap nemen vanuit hun passie, vanuit hun talent én vanuit hun authentieke IK. Ook al is je verkoop of je aanbod helemaal nog niet geoptimaliseerd, misschien ben je nog zoekende in je agendaplanning, of richt je je pijlen nog niet af naar je doelpubliek,… helemaal niet erg! Ook al schreeuwen ze je toe dat je vooral moet denken aan je omzet en meer winst… mijn tip? Laat ze maar schreeuwen! Bewaak je eigen ritme. Vertrouw maar, zo creëer je succes met omzet waar je bovendien nog eens een fantastisch gevoel bezorgt. Doordat jij voor 100% in actie komt en stap voor stap groeit, bouw jij een prachtige en pure onderneming.

Je geeft jezelf de keuze om naar jezelf en je business te kijken met een oprechte kritische blik. Je leert graven naar je wortels om zo te ontdekken wat je werkelijk wilt bereiken met je zaak, waar jij écht voor wilt gekend staan, wat jouw kwaliteiten zijn als mens en als schoonheidsspecialiste… zo ga je voeding geven aan je wortels met gevolg? Je krijgt een stam met hele sappige vruchten als eindresultaat. Laat die sappige vruchten je heerlijk smaken, want die heb jij verdient door vanuit jezelf je business op te bouwen. Uiteraard moet je af en toe eens op het dak van je onderneming gaan te staan. Waarom? Om vanuit de hoogte te kijken! Want dat geeft je nieuwe inzichten, je gaat zien of je onderneming echt de onderneming is die je werkelijk wilt hebben, dat je klanten écht wel je doelpubliek is en dat ze je rendement bezorgen. Wat zijn jouw sterktes in je zaak? Uiteraard heb je ook je werkpunten. En ook das heel normaal want dat hoort bij het ondernemen. Je wist alvast dat niemand perfect is? Mijn moto? Imperfectie is ook perfectie. Uiteraard is het ook een stuk uit je comfort zone komen hé… net zoals ik nu mijn allereerste blog schrijf en waarbij ik twee stemmetjes in mijn hoofd heb… ‘wie gaat dit nu lezen’ ‘wie is hier nu in geïnteresseerd’, ‘deze blog is veeeel te lang’, … heb je nog even want ik kan nog heel wat excuses meegeven om het dan toch niet te publiceren? Maar die andere stem zegt me ‘doen Kim’, hier is nood aan. ‘Laat van je horen’…

Ik hoop echt vanuit de grond van mijn hart dat ik je, al is het maar een heel klein beetje’ mocht inspireren naar een unieke en  succesvolle beauty business!

Krachtige groeten

Kim

PS: kies voor de trap ;-).

Meer informatie over de diensten voor schoonheidsspecialisten kan teruggevonden worden op begeleidingvoorschoonheidsspecialisten.be