Marie-Lore Wynants (iBeauty)

23-03-2018 - Marie-Lore Wynants (iBeauty)

Snelle links - Snelle verbeteringen

Feature Friday #40


Feature Friday #40

​Hoe sneller je soms bij bepaalde menu's terechtkomt, hoe sneller je kan je werken. Er werden in de nieuwe versie enkele van deze snelkoppelingen toegevoegd als her en der extra informatie bijgevoegd. Zo wordt werken in iBeauty weer een stuk gebruiksvriendelijker!

​Snelle linken

Er werden een aantal snellere linken toegevoegd, waardoor de toegang tot enkele vaak gebruikte menu's sneller een eenvoudiger kan. Zo vind je de 'Bestelling' terug in het menu Nieuw (bovenaan links). Daarnaast kan je helemaal bovenaan in de toolbar rechtstreeks toegang hebben tot het dagontvangstenboek. Dat bespaart je dagelijks weer een aantal kliks!

Hoe ga je te werk?

Ga naar het menu Nieuw en klik op Bestellingen om een nieuwe bestellijst aan te maken.

Klik bovenaan op het icoon met het euro teken om onmiddellijk toegang te hebben tot het dagontvanstenboek.

Extra informatie

Extra informatie ter beschikking hebben, kan het gebruik enkel maar vergemakkelijken. Zo zie je nu in de kassa naast de producten ook de kostprijs en het aantal in stock. Hiermee kan je op moment van verkoop rekening houden.

Daarnaast zie je ook in de kassa en bij het maken van een afspraak de kostprijs en duurtijd van de behandelingen. Zo kan je ook hier gemakkelijkere rekening houden bij het afrekenen of bij het inplannen van een afspraak.

Het zoekveld bovenaan geeft je dan weer extra het tijdstip van de volgende afspraak bij het zoeken van een klant. Zo hoef je helemaal niet meer via het Profiel van de klant te zoeken om de volgende afspraak te bevestigen.

Hoe ga je te werk?

Ga naar de kassa en selecteer een product / behandeling. Hier zie je de extra informatie automatisch verschijnen. Maak een nieuwe afspraak en selecteer een behandeling, ook hier zie je bij de selectie automatisch de extra informatie.

Zoek bovenaan om de details van de volgende afspraak van een klant snel terug te vinden.

Extra kleur

Op sommige plaatsen kan je ervoor kiezen om met kleurcodes te werken: agenda, klantencategorieën, behandelingscategorieën...  Het selecteren van deze kleur kan nu op een eenvoudigere manier door middel van een kleur kiezer. Hierdoor kan je dus volledig zelf je kleur kiezen: donker, licht, pastel...

Hoe ga je te werk

Klik op de kleur van het item dat je wenst te wijzigen. Bijvoorbeeld behandelingscategorie (Instellingen / Categorieën / Behandelingen), klik op het potloodje van de categorie die je van kleur wil wijzigen. De kleur kiezer komt te verschijn, selecteer de gewenste kleur aan de hand van de slider rechts of klik in het kleurenveld zelf. Wens je geen kleur te gebruiken, dan klik je op het kruisje.